Предимства на LED проекторите

Все още няма коментари

LED проекторите са чудесна алтернатива на традиционните модели. Те имат много предимства и могат да ви спестят пари, енергия и време. Ето някои от основните причини, поради които трябва да обмислите използването на LED проектор за следващата си презентация:

Лед проектори:

LED проекторите са по-енергийно ефективни от своите LCD аналози. Те използват по-малко енергия, за да създадат по-ярко изображение, което е особено полезно в дългосрочен план. Когато вземете предвид разходите за електроенергия и дългия му живот, на пръв поглед LED проекторът ще се окаже по-скъп от LCD. Въпреки това, след като вземете предвид неговата енергийна ефективност с течение на времето, става ясно, че LED проекторът всъщност е по-евтин от своя LCD аналог в продължение на години на употреба! LED проекторите имат и по-дълъг живот; те могат да издържат средно до 25 000 часа, преди да се наложи подмяна (над 5 години, ако се използват по 8 часа на ден). Качеството на картината, показвана от тези устройства, също обикновено е по-добро от това, което се среща при традиционните модели телевизори или монитори, тъй като светодиодите излъчват близка до инфрачервената светлина, а не ултравиолетови лъчи, както правят флуоресцентните лампи. Това ги прави достатъчно безопасни за използване в близост до деца, като в същото време осигуряват по-остри изображения, отколкото биха позволили други типове.

Яркост на светодиодния проектор:

Традиционните проектори използват крушка, която обикновено е около 400 вата, докато LED проекторите могат да използват крушка с мощност 50 вата или по-малко. Това означава, че ще можете да спестите пари от сметките си за енергия, което е чудесно за околната среда! Светодиодите имат и по-висок светлинен поток от традиционните крушки.

Живот на лампата на светодиодния проектор:

Животът на лампата на LED проектора се измерва в часове работа и може да бъде от 3 000 до 20 000 часа. Средният живот на лампата на LED проектора обикновено е между 3 000 и 10 000 часа

По-добро качество на картината:

Нека започнем с най-очевидното предимство: качеството на картината. Светодиодните проектори имат много по-добро контрастно съотношение от обикновените, което означава, че разликата между тъмно и светло е по-ясно изразена. Това води до по-остро изображение, така че няма да се налага да присвивате или напрягате очите си, когато гледате любимия си филм. Светодиодните проектори също така възпроизвеждат цветовете много по-добре от LCD или DLP моделите, тъй като могат да възпроизвеждат по-широка гама от цветове, без да правят компромис с качеството или яркостта. Това означава, че изображенията ще изглеждат по-ярки и по-живи, което ги прави по-близки до това, което биха изглеждали в реалния живот!

Енергийно ефективните led проектори са рентабилни за експлоатация:

Както беше споменато по-горе, LED проекторите са по-енергийно ефективни и по-икономични за експлоатация в сравнение с лампите с нажежаема жичка или флуоресцентните лампи. Например един типичен LCD проектор използва около 250 W, докато 3LCD проектор – само 150 W. Освен че е по-икономичен по отношение на потреблението на енергия, животът на лампата на LED проектора е приблизително 20 пъти по-дълъг от този на модела с крушка. С други думи, можете да очаквате, че крушките ви ще издържат повече от пет години, ако използвате един LED проектор вместо пет крушки!!!

Лед проекторите могат да спестят пари и енергия:

  • Разходна ефективност

Най-голямото предимство на светодиодните проектори е, че те са рентабилни. Те използват по-малко енергия и произвеждат по-малко топлина. Освен това издържат по-дълго от другите видове проектори, което прави инвестицията ви по-сигурна.

  • Икономия на енергия

Светодиодите предлагат по-енергийно ефективно решение в сравнение с традиционните лампи, които използват поне 50% от общото количество електроенергия, необходима на проектора, за да генерира светлина. Тъй като светодиодите използват само 20 % от тази енергия, можете да очаквате значителни икономии от сметките си за електроенергия, ако изберете светодиоден проектор в сравнение с други видове проектори, които използват традиционни източници на осветление, като лампи с нажежаема жичка или халогенни крушки.* По-дълъг живот.

Купете си LED проектор от ledprojectors.bg

LED проекторът може да спести пари, енергия и време на вашия бизнес. Той ще намали сметките ви за електроенергия и разходите за поддръжка, което го прави по-рентабилен вариант от традиционното осветление.


Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *