Забравете за големите и тежки проектори от миналото – днес е време за мини LED проектори! Тези компактни устройства променят начина, по който гледаме филми, играем игри и провеждаме презентации, като предлагат удобство, качество и енергийна ефективност. В тази

Продължи да четеш →

LED проекторите са чудесна алтернатива на традиционните модели. Те имат много предимства и могат да ви спестят пари, енергия и време. Ето някои от основните причини, поради които трябва да обмислите използването на LED проектор за следващата си презентация:

Лед проектори:

LED проекторите са по-енергийно ефективни от своите LCD аналози. Те използват по-малко енергия, за да създадат по-ярко изображение, което е особено полезно в дългосрочен план. Когато вземете предвид разходите за електроенергия и дългия му живот, на пръв поглед LED проекторът ще се окаже по-скъп от LCD. Въпреки това, след като вземете предвид неговата енергийна ефективност с течение на времето, става ясно, че LED проекторът всъщност е по-евтин от своя LCD аналог в продължение на години на употреба! LED проекторите имат и по-дълъг живот; те могат да издържат средно до 25 000 часа, преди да се наложи подмяна (над 5 години, ако се използват по 8 часа на ден). Качеството на картината, показвана от тези устройства, също обикновено е по-добро от това, което се среща при традиционните модели телевизори или монитори, тъй като светодиодите излъчват близка до инфрачервената светлина, а не ултравиолетови лъчи, както правят флуоресцентните лампи. Това ги прави достатъчно безопасни за използване в близост до деца, като в същото време осигуряват по-остри изображения, отколкото биха позволили други типове.

Яркост на светодиодния проектор:

Традиционните проектори използват крушка, която обикновено е около 400 вата, докато LED проекторите могат да използват крушка с мощност 50 вата или по-малко. Това означава, че ще можете да спестите пари от сметките си за енергия, което е чудесно за околната среда! Светодиодите имат и по-висок светлинен поток от традиционните крушки.

Живот на лампата на светодиодния проектор:

Животът на лампата на LED проектора се измерва в часове работа и може да бъде от 3 000 до 20 000 часа. Средният живот на лампата на LED проектора обикновено е между 3 000 и 10 000 часа

По-добро качество на картината:

Нека започнем с най-очевидното предимство: качеството на картината. Светодиодните проектори имат много по-добро контрастно съотношение от обикновените, което означава, че разликата между тъмно и светло е по-ясно изразена. Това води до по-остро изображение, така че няма да се налага да присвивате или напрягате очите си, когато гледате любимия си филм. Светодиодните проектори също така възпроизвеждат цветовете много по-добре от LCD или DLP моделите, тъй като могат да възпроизвеждат по-широка гама от цветове, без да правят компромис с качеството или яркостта. Това означава, че изображенията ще изглеждат по-ярки и по-живи, което ги прави по-близки до това, което биха изглеждали в реалния живот!

Енергийно ефективните led проектори са рентабилни за експлоатация:

Както беше споменато по-горе, LED проекторите са по-енергийно ефективни и по-икономични за експлоатация в сравнение с лампите с нажежаема жичка или флуоресцентните лампи. Например един типичен LCD проектор използва около 250 W, докато 3LCD проектор – само 150 W. Освен че е по-икономичен по отношение на потреблението на енергия, животът на лампата на LED проектора е приблизително 20 пъти по-дълъг от този на модела с крушка. С други думи, можете да очаквате, че крушките ви ще издържат повече от пет години, ако използвате един LED проектор вместо пет крушки!!!

Лед проекторите могат да спестят пари и енергия:

  • Разходна ефективност

Най-голямото предимство на светодиодните проектори е, че те са рентабилни. Те използват по-малко енергия и произвеждат по-малко топлина. Освен това издържат по-дълго от другите видове проектори, което прави инвестицията ви по-сигурна.

  • Икономия на енергия

Светодиодите предлагат по-енергийно ефективно решение в сравнение с традиционните лампи, които използват поне 50% от общото количество електроенергия, необходима на проектора, за да генерира светлина. Тъй като светодиодите използват само 20 % от тази енергия, можете да очаквате значителни икономии от сметките си за електроенергия, ако изберете светодиоден проектор в сравнение с други видове проектори, които използват традиционни източници на осветление, като лампи с нажежаема жичка или халогенни крушки.* По-дълъг живот.

Купете си LED проектор от ledprojectors.bg

LED проекторът може да спести пари, енергия и време на вашия бизнес. Той ще намали сметките ви за електроенергия и разходите за поддръжка, което го прави по-рентабилен вариант от традиционното осветление.


Технологията DLP е най-новата и  модерна иновация на проектора, използва се за домашно кино, 3д филми и видео игри. Лед проекторите с DLP технология използват милиони малки огледала, за да създадат full hd ясна и чиста картина. Милионите малки огледала създават качество на картината, предлагайки истинско 1080p изживяване. DLP чипът минимизира пропуските между пикселите, създавайки висококачествена картина. DLP чипът работи много по-различно от LCoS и 3LCD технологиите. Светлината се отразява в тези милиони огледала  на лед проектора, при което всяко огледало в обектива е под специален ъгъл за да може картината да излиза чиста и ясна. Независимо от работата на самия чип, DLP проекторите имат няколко тенденции. Пикселната структура е видимо по-малко от LCD проекторите. Най-новата ярост в DLP проекторите са тези, които имат един от най-новите чипове на TI – и двата подържат 4K UHD (3840 × 2160) резолюция. Последното число е броят пъти, когато всеки пиксел задейства частично припокриващи се съседни пиксели, така че на екрана попадат общо 8 милиона пиксела. Колкото по-големи са пикселите, толкова по-малко може да се доближи остротата на всеки еднакво добре направен истински 4K проектор. DLP технологията в  мултимедиен проектор обикновено осигурява изключително висок естествен контраст (за голяма производителност важна роля играе и правелният екран за проектиране), DLP чиповете работят по-бързо, отколкото LCD или LCoS. За много потребители обаче основното предимство на DLP проекторите е, че като цяло те са по-малки и по-леки от своите 3LCD колеги (има малко преносими LCoS проектори). DLP технологията може да бъде намерена във висок клас системи за домашно кино, офиси,  аудиторий и киносалони. Напредъка в DLP технологията е системата с три чипа DLP, която се използва за големи заведения, сценични постановки, церемонии за награждаване и дори на Бродуей. Третият чип DLP е с индустриален стандарт за супер високопроизводително прожектиране на голям екран. Допълнителната отразяваща повърхност от тази три чип система значително увеличава яркостта и зашеметяващото качество на картината.Проекторът Excelvan EHD11 осигурява 2600 ANSI лумена яркост, докато консумира по-малко от 110 W мощност. LED лампата му осигурява до 20 000 часа живот и предлага максималнa икономия на енергия, без това да се отразява на качеството на картината. Проекторът позволява гледане на филми и клипове с 3D RED and BLUE очила,  съотношението на контраста е 2000: 1.

Продължи да четеш →


Направете си ваш собствен кино салон с новият модел YG 400 LED проектор, подходящ както за дома така и за навън. Проектора е идеален за домашното ви развлечение : филмово време, партита, спортни събития, телевизионни сериали и видеоигри, превръща живота  вкъщи в неповторимо изживяване.

Продължи да четеш →